Lélegzetelállító fényfestés a Bazilikára

Advent első vasárnapján, november 30-án negyedik alkalommal gyúlnak ki a fények a Bazilika előtt, ahol esténként a megnyitó napjától az újévig Budapest leglátványosabb vizuális élményében lehet része a látogatóknak. A Bazilika homlokzatán életre keltett karácsonyi motívumok mellett az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat vásári forgataggal, korcsolyapályával, színes programokkal és jótékonysági akciókkal fűszerezi az ünnepi készülődést.

Bazilika Adventi Vasar 11

A legnagyobb fénybe csomagolt nevezetesség
A budapesti Szent István Bazilika már önmagában is egyik legszebb nevezetességünk, a november 30-án kezdődő adventi időszak alatt pedig hazánk legnagyobb méretű és leglátványosabb vizuális élményével várja majd a térre látogatókat. A megnyitó napját, advent első vasárnapját követően sötétedés után fél óránként kelnek életre a monumentális, 37*28 méteres homlokzaton a színpompás, karácsonyi ihletésű témák, amelyek ünnepi hagyományainkról és értékeinkről mesélnek. A rövidfilmek témái között szerepelnek például a legfontosabb vallási motívumok, de azt is bemutatják, hogyan látják a karácsonyt a gyermekek, vagy épp hogyan ünnepelnek Európa nemzetei és miről szól valójában az ünnep.
Kattintson a linkre, a fényfestés megtekintéséhez!
http://www.youtube.com/watch?v=47pjsTwNlZM

A látvány mögötti érték
A Bazilikánál az ünnepi látvány minden további eleme mögött is értékeket találunk, a szervezők ugyanis a természetre és fenntarthatósági szempontokra is odafigyelve élő fát nem vágnak ki és a tér közepén felállított karácsonyfát energiatakarékos LED izzókkal díszítik fel. Míg a vásár díszkivilágítása idén megújul, a középpontban a gyermekek legnagyobb örömére ebben az évben is az ingyenesen használható, 200 nm-es korcsolyapálya lesz, amelynek kialakításánál szintén az energiatakarékosság volt a legfontosabb szempont.

BAV_jotekonysag_42